DIT se zúčastnil debaty na téma Prezentace českého designu v zahraničí ve spolupráci s Asociací českého průmyslového designu.. Prezentace a debaty moderovala Danuše Nerudová a mezi účastníky byli např. designéři Roman Vrtiška a Vladimír Žák, Jana Zielinski a Jiří Macek, zakladatelé mezinárodního festivalu Designblok a Cen Czech Grand Design, Lucie Koldová, designérka a umělecká ředitelka Brokis atd

.


2. ročník oboru designu interiéru a textilu se v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně zúčastnil workshopu vedeného významnou rakouskou umělkyní Esther Stocker.


Pilotního ročníku se účastnili zástupci vysokých škol, např. Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, České vysoké učení technické v Praze, Mendelova univerzita v Brně, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, Univerzita Tomáše Bati Zlín, Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a další.

 


Galerie Slováckého muzea hostila mezinárodní projekt trienále textilní tvorby, jehož hlavní ideou je prezentace současné světové textilní a vizuální tvorby jako moderní a dynamické disciplíny. Tuto výstavu jsme navštívili se studenty všech ročníků oboru DIT.


 






 


Studenti 3. a 4. ročníku se zúčastnili konference INTERIÉRY na brněnském výstavišti.

 






 































Hovorové hodiny za III. čtvrtletí proběhnou v úterý 11. 4. 2017 od 15.30 – 17.00 hodin na kmenových učebnách a v kabinetech vyučujících.






Ve středu 16. 11. 2016 proběhnou hovorové hodiny ve škole na Francouzské 101 od 16.30 do 18.00 hod. na kmenových učebnách.